Борисов пак се кълне, че няма кюлчета, чертае мрачно бъдеще

Кюлчета не съм имал никога“, зарече се отново експремиерът Бойко Борисов по повод скандала с оневиняването му по заобиколен начин чрез чешки депутат от Европарламента.

„Докато Кирил Петков, Лена Бориславова, шефът на парламента не кажат, че са били в онзи апартамент за любов, защото там заседателни зали няма… Тук няма ли конфликт на интереси? Другото не ни интересува. Докато не се зададе този въпрос, ние от ГЕРБ други отговори няма да даваме“, изрази се енигматично той по време на поредната си обиколка из страната. И обвини „Промяната“, че се „опитват да счупят партийната и политическа система.“

Ако се направи правителство с третия мандат, това ще бъде добре за ГЕРБ, но ще бъде лошо за държавата. Няма кого да подкрепяме. ГЕРБ е най-голямата партия, ГЕРБ не крепи, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира икономическите данни и твърденията за рекорден растеж на индустриалното производство. Той подчерта, че не става дума за реален ръст, който да бъде от полза на бизнеса и гражданите, а за ръст на износа на оръжия заради войната на Русия срещу Украйна. Лидерът на ГЕРБ заяви, че в момента изнасяме продукция, произведена на ишлеме, с което се доближаваме до страните от Третия свят.

Той нарисува и мрачна картина на бъдещето на България. „Прогнозата е ужасна. Аз три пъти вадя държавата от кризи – гръцка, миграционна, ковид. Но и ние имаме душа. „Промяната“ ни нанесе повече щети, отколкото ковид кризата“, подчерта Борисов.

Той заяви, че според данните на БНБ икономическият растеж всъщност е 1,9%, „което е нищо“. Борисов се разсърди, че никой не цитира данните на БНБ за инфлацията.
„Тази чудовищна инфлация не е реклама нито за ПП, нито за Асен Василев, нито за Кирил Петков. Ако българите са имали в банките 100 млрд. лв., сега са 50 млрд. Такова чудовищно обедняване на българите не е имало. Инфлацията при цените на храните е над 23%. Каква пенсия си дал тогава на хората?“, запита лидерът на ГЕРБ.

Четете още

Избор на редактора