Борисов плаши: За мен сглобката не съществува

За мен сглобката в момента не съществува заради безпринципното поведение на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ), заяви в Ловеч лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. ПП-ДБ призовават всички срещу ГЕРБ, добави той. Коментарът му беше излъчван на Фейсбук страницата на Борисов.

„Знам къде са им аверите, приятелите, срещат се по вили и кръчми тайно – нека да го правят. Аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях. В сряда ще направя национално съвещание, за да преценим дали имаме нужда повече да бъдем заедно и да носим отговорност с хора, които плашат собствените си министри“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Ще гледам кой какво прави в неделя, това ще определи политиката на нашата партия, посочи още той, но беше категоричен, че повече няма да допускат някой да говори лъжи по адрес на ГЕРБ, а те да си траят. По думите на Борисов всичко добро, което се е случило в Народното събрание, свързано с евроатлантическата ориентация, е благодарение на ГЕРБ. „Вчера са гласували за „Страйкърите“, без да има решение на НС, ще ни вкарат в такъв юридически казус, само да се покажат на някого. Ако няма парламент другата седмица, защото те навсякъде мърсуват – е точната дума, с всякакви партии, коалиции, само да е срещу нас…“,  коментира още Борисов. С цел да спрат спекулациите той разкри, че много преди изборите за София са предложили на ПП-ДБ да издигнат кандидат, „различен от родата на Държавна сигурност“, като в същото време ГЕРБ се отказва от номинация.“ Даже призовах Кирил Петков да се кандидатира за кмет на София, а ние да не издигаме кандидат“, поясни Борисов.

Той попита дали ГЕРБ са виновни, че зам.-министър на ПП-ДБ отива и снима с личния си телефон в нарушение на собствената си заповед. Защо ние да сме виновни? Ние и с машини сме ги побеждавали, припомни Борисов.

„Навсякъде ГЕРБ е обещал, че ще направи АМ „Струма“, “Хемус“, Велико Търново – Русе и Ботевград – Мездра – Монтана – Видин. Пътен възел Ловеч – Плевен от АМ „Хемус“ с много малко усилия през лятото можеше да стане прекрасно съоръжение, да е магистрала. Гледам го как стои и ще стои сигурно още години, докато се разруши. В неделя ще бъде вотът за това. Без „Хемус“ и други инфраструктурни проекти – ние няма да подкрепим бюджета“, заяви лидерът на партията.

Четете още

Избор на редактора