Борисов призна за срещи с Алексей Петров за „сглобката“

Бойко Борисов потвърди, че както той, така и представители на „Продължаваме Промяната“ са се срещали с Алексей Петров преди съставянето на редовното правителство, съобщи БНТ.

„Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков и тях и като всички нас търсеше варианти да се направи нещо стабилно след пет поредни избори. Срещи сме провеждали с него, той с тях, за да може да си имаме дори някакво крехко доверие“, каза той пред журналисти в парламента.

Борисов заяви, че не е обещавал пост в ДАНС на Петров, не знае дали някой друг го е правил.

Правителството се е събрало да свърши 5 – 6 неща, които ще го държат заедно, докато вървят, коментира още той.

„Трябва да променяме Конституцията, трябва да променяме КПКОНПИ, трябва да пуснем Плана за възстановяване, трябва да напреднем достатъчно по Шенген и еврозоната и да приключим тези теми. Смисълът да направим правителство беше само този“.

По думите му кадровите назначения така или иначе се правят, а в момента трябва да се овладеят цените и инфлацията. Каза, че антикорупционното законодателство ще влезе за обсъждане в НС още следващата седмица. Коментира и казуса с поисканото отстраняване и последвалата оставка на главния секретар на МВР:

„Президентството е сериозна институция и надали ще си сложат проблем на главата и ще държат главен секретар, с когото правителството да се оправдава за всички проблеми с престъпността. Мисля, че ще има нов главен секретар, защото от друга страна не е редно едно правителство да не може да направи всичко, в което вярва“.

Четете още

Избор на редактора