Борисов: Ще подкрепим кабинета да вдигне ветото за Македония

„Ако правителството се осмели да внесе в парламента предложение за даване на „зелена светлина” на РСМ и Албания в ЕС, ще има 59 депутата, които ще го подкрепят“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг. И уточни, че френското предложение за решаване на спора е най-доброто, давано досега.

„Трябва да решим въпроса за Северна Македония още до тази вечер. Да дадем възможност на премиера да отиде в Брюксел с позицията на истинска евроатлантическа държава и да не се срамим“, каза Борисов. „Не искам да чувам, че „понеже Бойко е приятел с Путин и иска да ни свали”, което е лъжата на премиера, с която иска да отиде в Брюксел“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

От ГЕРБ-СДС няма да издигат своя кандидатура за нов председател на парламента, заяви по-рано сутринта пред bTV Радомир Чолаков. Според него „политическият момент в страната е изключително важен и трябва да се  постигне консенсус или отиваме на избори“.

За предстоящия вот на недоверие към правителството Чолаков каза, че очакванията му са той да мине и „това правителство да приключи“.

Четете още

Избор на редактора