Борисов: Щях да дам трима депутати на Асен Василев

„Няма да вземем втория мандат, защото имаме евроатлантически принцип“, заяви Бойко Борисов на събрание на ГЕРБ в Бургас. Лидерът на партията обаче заяви, че  щял „да намери трима депутати да подкрепи кабинета „Василев“.

„Ако те бяха вкарали правителство (ПП – ред. бел.), щях да намеря трима депутати, които да са ми верни и да ги подкрепя. Щяхме да подкрепим правителство, все щях да намеря трима. В такава политическа ситуация няма защо да си хабим името“, каза Борисов.

По отношение на третия мандат за съставяне на правителство, който президентът Румен Радев трябва да връчи на избрана от него политическа формация, Борисов заяви следното: Няма кой да преговаря за третия мандат. Имаме решение да не управляваме с БСП. Ако го даде на тях и да искам, Конгресът ме е задължил, да не го правя. Христо Иванов каза, че си търси други приятели. Той ще сяда с мафията на една маса, а с ГЕРБ им било рано, учили се.

Според лидера на ГЕРБ Радев е причинил много щети. „Той доведе тези хора и животът ще му го върне сега за служебното правителство. Как ще оправя тиняка, който оставиха? Аз с моя опит не се наемам. Мога само да му пожелая успех”.

Според Борисов се готвят изненади с машинния вот на предстоящи избори.

Четете още

Избор на редактора