Борис Джонсън вдигна сватба насред имение от XVIII век

Британският премиер в оставка Борис Джонсън и половинката му Кари отпразнуваха сватбата си с роднини и приятели на парти в имот на лорд Антъни Бамфорд, милиардер и донор на британската Консервативна партия, съобщава сайтът Ел Би Си.

Тържеството се състоя в голяма бяла шатра на поляната на имението Дейлъсфорд хауз, датиращо от 18-и век. Домакинът Бамфорд е страстен колекционер на автомобили с интерес към редки ретро Ferrari. Неговата колекция от автомобили се оценява на над £150 милиона.

За тържеството дойдоха бащата на младоженеца – Станли Джонсън, и неговата сестра Рейчъл, както и консерватори, които до последно останаха верни на премиера – Джейкъб Рийс-Мог и Надин Дориес.

Първоначално двойката планирала партито й да е в правителствената резиденция Чекърс, но заради оставката на премиера плановете се променили.

Борис Джонсън и Кари се ожениха миналата година в Уестминстърското абатство, но тогава церемонията беше тайна. Тя бе последвана от малък прием в градините на „Даунинг стрийт 10“ с ограничен брой гости заради рестрикциите заради коронавируса. Ето защо семейство Джонсън решило да отпразнува с по-голямо парти брака си, когато рестрикциите паднат окончателно.

Четете още

Избор на редактора