Босът на Шефилд Уензди моли феновете за кредит

Собственикът на Шефилд Уензди Дейфон Часнири помоли феновете да съберат £2 000 000 през следващите дни, за да помогнат на клуба да изплати дълга си, съобщава BBC.

Клубът от Чемпиъншип беше поставен под ембарго от Английската футболна лига в петък. Часнири разкри в разговор с медиите, че има проблем с „паричния поток“.

Той е начело на клуба от 2015 г., а сега каза, че паричните транзакции са проблем в целия свят и затова му се дължат пари, като добави, че ще върне всички пари, дадени от феновете, с лихвите.

„Ако 20 000 души дадат по £100, това ще е достатъчно, за да покрие дълга. Парите трябва да бъдат събрани до 10 ноември, когато изтича крайният срок за плащане на дълга“, каза Часнири.

От организацията на състезанието изразиха безпокойство от този случай, тъй като това означава, че клубът не е финансово стабилен, което може да създаде допълнителни проблеми.

В момента Шефилд Юнайтед е на дъното в таблицата на Чемпиъншип и феновете показаха недоволството си, като хвърляха тенис топки на терена, когато отборът им завърши наравно 1:1 в предишния кръг.

Четете още

Избор на редактора