Брад Пит си купи къща за $40 млн. в Калифорния

Брад Пит си е купил нов дом на брега на океана, а това удоволствие му е струвало $40 млн. долара. Съобщи го „Дейли Мейл“.

Новото имение на актьора, построено през 1918 г., се намира върху скалата на Кармел Хайлендс в Калифорния и има богата история: проектирано е от емблематичния архитект на XX век Чарлз Съмър Грийн, а в него е живял известният американски писател Даниъл Джеймс.

От 1999 г. насам къщата е собственост на Searock – компания, свързана с бизнесмена Джоузеф Ричи, който почина по-рано тази година.

Къщата е изградена от гранит, има сводести прозорци и покрив от керемиди в средиземноморски стил. Както отбелязва изданието, мистър Пит е голям почитател на такива къщи.

През май тази година имението в Ню Йорк, в което Брад Пит и Анджелина Джоли са живели по време на брака си, бе обявено за продажба. Името на купувача не е известно, а имотът е продаден за 13,6 млн. долара.

По-рано стана ясно, че Брад Пит е подарил на по-бившата си съпруга Дженифър Анистън имението в Бевърли Хилс, където живяха заедно преди ерата „Анджелина“. Направил го като подарък за 50-годишнината й. Щедрият жест стана известен чак през май година, въпреки че се случило още през 2019 г.

Актрисата много съжалявала, че не е откупила бившия им дом при развода, затова Брад решил да я изненада. Купил къщата и я записал директно на името на Дженифър. Тя, естествено, била трогната до дъното на артистичната си душа.

Четете още

Избор на редактора