Брад Пит спря снимки, подкрепя стачката в Холивуд

Американският актьор и продуцент Брад Пит спря снимките на новия си филм за Формула 1 във Великобритания в знак на солидарност със стачката в Холивуд. Според вестник „Дейли телеграф“ Пит подкрепя исканията на стачкуващите актьори и сценаристи.

Освен това снимките на научно-фантастичния филм „Дедпул 3“ (Deadpool 3) също бяха спрени в Лондон в подкрепа на стачните действия. В него главната роля, както и в предишните части, се играе от актьора Райън Рейнолдс.

Стачката на Гилдията на екранните актьори и Американската федерация на телевизионните и радио артисти (SAG-AFTRA), представляваща интересите на около 160 хиляди актьори, започна на 14 юли и на практика спря цялото производство във филмовата индустрия на САЩ. Актьорите настояват за по-високи заплати и компенсации за извънреден труд, както и за ограничаване на използването на изкуствен интелект във филмовата продукция.

Режисьор на новия филм на Брад Пит, който разказва историята на измисления автомобилен състезател Сони Хейс, е американецът Джоузеф Косински, известен с екшъна „Топ Гън: Маверик“ (Top Gun: Maverick, 2022).

Четете още

Избор на редактора