Британски депутат спаси бездомник в уличен бой

Бившият британски министър Дейвид Дейвис потвърди, че се е намесил, за да спре нападение срещу бездомник, спящ близо до парламента във вторник вечер.

Ветеранът-депутат на торите каза за Би Би Си, че се е намесил, когато е видял как двама мъже ритат бездомник на улицата. Гуто Хари, бивш директор за връзки с обществеността на Даунинг стрийт 10, също се е притекъл на помощ и коментира, че намесата е предотвратила убийството на човека. Дейвид Дейвис (74 г.) каза, че е приютил бития бездомник в апартамента си, където той е пренощувал, а сутринта го е откарал в болница.

Запитан дали се е страхувал при намесата, Дейвис отговори, че дори не се е замислил, а грижата му е била да отърве човека от нападателите. Гуто Хари каза, че единият от тях е бил много агресивен и на няколко пъти се е опитал да удари Дейвид Дейвис.

Дейвис беше министър за Брекзит в кабинета на Тереза Мей, но подаде оставка през 2018 година в знак на несъгласие с предложената от нея сделка за Брекзит. Би Би Си отбеляза, че преди да стане политик Дейвис е преминал обучение в британските специални части.

Четете още

Избор на редактора