Британци купиха платформата Shkolo

„Джунипър едюкейшън“ – най-големият доставчик на образователен софтуер и услуги във Великобритания, обяви придобиването на „Школо“ (Shkolo)- образователната платформа за дигитализиране на българското образование, която работи в сътрудничество с Министерството на образованието и науката. Услугите се ползват от над 1700 образователни институции у нас.

„Джунипър едюкейшън“ работи с над 14 000 училища в Обединеното кралство, предоставяйки интегрирани софтуерни решения за класната стая, администрацията, управлението на човешките ресурси и ангажирането на родителите към образователния процес с помощта на технологии и експертиза в образованието.

Присъединяването на Школо към него е уникална възможност за създаване на широка гама от услуги, насочени към образованието, които дават цялостно решение за управление на всички процеси в училище, посочва Крис Скарт, главен изпълнителен директор на британския доставчик на образователно съдържание.

От своя страна Любомир Ваньов – управител на „Школо“ изтъква, че с допълнителните ресурси и експертиза на „Джунипър“ ще бъдат подкрепени още повече директори, учители и ученици в България, които използват платформата. Клиентите на „Школо“ в България ще продължат да получават поддръжката, отношението и иновациите, с които са свикнали и очакват от екипа, уверяват от образователната платформа за управление на училищните процеси в България.

Четете още

Избор на редактора