БСП мост в преговорите. Връщат ИТН с разум и аргументи

С търпение, разум и аргументи ще връщат социалистите ИТН на масата на преговорите. Както сме го правили през цялото време, заяви Корнелия Нинова. Лидерът на БСП добави, че проблемите между ПП и ИТН не почнали сега, а са отдавна – от избора на шеф на БНБ, после се задълбочил покрай споровете им за парите за строителните фирми.

„Винаги сме се опитвали да бъдем мост и донякъде сме успявали. През целия период сме били в добри отношения и с едните, и с другите, помагали сме. Не се прави така – с този да, с онзи не!“, категорична е Нинова към условията на другите партньори. Програмата, която направихме, е добра. Слагаме я на масата и сядаме всички на преговори по нея. Беше грешка, че не направихме такава програма още в началото на управлението“, категорична е тя.

2 грешки направила коалицията – именно липсата на такава програма с разписани срокове и липсата на комуникация. Но човек се учи от опита, само да се смирят някои колеги, добави Корнелия Нинова.

„Не бива мандатоносителят да излъчи премиера, решението трябва да се вземе от всички, които преговарят. Моето лично мнение е, че премиерът трябва да е от първата по големина политическа сила, дори когато тя не е мандатоносител.. Логично е в демократична държава“,. това виждане как да се действа при 3-ия мандат обяви Нинова пред bTV.

 

Четете още

Избор на редактора