Нинова свиква партийни избори в София и Бургас

До два месеца БСП ще проведе пълен отчетно-изборен цикъл в София и в Бургас, каза лидерът на партията Корнелия Нинова пред журналисти. Тя посочи, че решението е взето от Националния съвет на БСП по-рано днес.

Нинова допълни, че общинските съветници в София не са изключени нито от партията, нито от пленума. Наложи се да вземем това решение поради неизпълнение от градското ръководство на решение на Националния съвет – по нашия устав е задължително за всички организации в страната, каза лидерът.

Тя отрече обвиненията за липса на кворум и обясни, че някои социалисти от страната са закъснели. Поради възникналото напрежение даваме възможност на социалистите в София да решат какви ръководства искат, каза още Нинова.

Националният съвет на БСП се събрa, за да обсъди коалиционна формула за предстоящите европейски избори, кактo и ситуацията с действията на общинските съветници от БСП, които подкрепиха избора на временен председател на Столичния общински съвет (СОС).

На 9 февруари ръководството на БСП свали доверието си от общинските съветници на партията в София. Те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС, се казва в позицията. На следващото заседание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания, заяви тогава ръководството на БСП.

Четете още

Избор на редактора