БСП с два варианта за мандата. Решението ще е ясно в петък

БСП ще задържат мандата поне до 29 юли (петък). Това обяви председателят на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски след срещата на Изпълнителното бюро на БСП, на която бе обсъждано бъдещето на третия мандат за съставяне на правителството.

„На заседанието на Националния съвет на 26 юли (вторник) ще предложа два варианта за решение. Окончателният избор на един от тях ще стане ясен на 29 юли (петък).

Преди заседанието на Изпълнителното бюро на БСП социалният министър в оставка и член на Изпълнителното бюро на БСП Георги Гьоков не изключи задържане на мандата за съставяне на правителство до 15 август.

„Възможно е да го направим, тъй като в Конституцията има някаква празнота по този въпрос. Дали е редно, не го определям аз, но не е невъзможно“, заяви Гьоков. Той уточни, че има много „за“ и „против“ за съставянето на правителство.

„Има належащи проблеми, които трябва да бъдат решени, заради което е хубаво да има правителство. Несигурната позиция на напусналата коалицията партия ИТН и на сегашното правителство в това си мнозинство обаче е факт. Трябва внимателно да се прецени какво ще се случи занапред“, заяви социалният министър в оставка.

Четете още

Избор на редактора