5.6 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Булка менте завлече кандидат за младоженец от Азербайджан

Жена от шуменско село, майка на три деца, успяла да заблуди фамилия в Азербайджан, че иска да се ожени за сина им и ги измамила с 2271 евро.

Нашенката, която разказвала сълзливи истории, е осъдена условно от Районен съд – Шумен в хода на съкратено съдебно следствие.

Р. С. признала фактите, изложени в обвинителния акт, без да се налага събиране на доказателства. Така съдът определил наказание, като намалил определеното по закон с 1/3 и дамата получила 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, съобщава Радио Шумен.

Булката менте залъгвала семейството от 19 до 30 ноември 2020 г. Била безработна и решила да заблуди мъж в чужбина. Чрез мобилното приложение “Уатсап” на посоки се свързала с Р. М. от Азербайджан. Той знаел турски и помежду им веднага се завързал разговор. Нашенката направо казала, че си търси съпруг. Обяснила, че родителите й били загинали в катастрофа, но я отгледала баба й. Чужденецът споделил, че има син за женене и й предложил да им гостува.

Р. С. поискала пари за международен паспорт, след това за билет за автобус, после за самолет. Нужни били и средства за мито за златните бижута, които наследила от баща си и ги носела. Когато азербайджанецът казал, че няма повече пари, тя спряла да вдига телефона си.

Нужно било време за разплитане на измамата, но сега жената е наказана и само чистото й съдебно минало я измъкнало от по-солидно наказание.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини