Булка похарчи 13 000 паунда само за торта

Всяка двойка се опитва да направи своя сватбен ден специален, а някои са готови, ако могат, да похарчат милиони за сватбата си.

Една от тях е Мадлин Бъртън, която се омъжи за приятеля си Патрик в бляскавата бална зала на хотел Savoy край Лондон.

Те похарчиха около 50 000 паунда само за наема на залата. Това, което обаче най-много привлече вниманието на хората, беше тортата, съобщава makfax.

Гигантският сладкиш във формата на замък е проектирана от художничката Сам Уудръф, а направата на тази грандиозна торта й отне около два месеца.

Снимка makfax

За да направи това, което се очаква от нея – огромна торта, подобна на замък, Сам използва шест 20-сантиметрови кръгли торти, за да оформи основата на конструкцията и направи останалата част от дизайна от полистирен. Сините куполи на тортата бяха направени с помощта на 3D принтер и след това подредени върху конструкцията. И всеки прозорец беше оборудван с LED светлини, за да накара тортата да свети.

Мадлен каза, че е останала безмълвна, когато тортата беше разкрита на нейния голям ден. Възхитена от тортата, булчинската рокля и цялата сватба, тя сподели, че сватбата й е била перфектна.

„Целият ми ден мина перфектно. Беше голяма сватба с над 200 гости. А тортата беше направо страхотна. Платихме £13 000 за нея, но си заслужаваше. Горната част беше нещо невероятно“, каза булката, която призна, че заедно с художника са направили тортата на мечтите си.

„Разплаках се, когато видях готовия продукт. Бях наистина емоционален, защото целият процес на изграждане отне много време. Никога преди не я бях виждал напълно изградена, тъй като тортата беше толкова висока и не можах да я завърша в къщата, така че беше невероятно да я видя напълно осветена с всички детайли в деня на сватбата. Маделин е романтик и обича всичко ренесансово и носталгично и обожава богатите цветове“, каза дизайнерът на торти Сам Уудръф.

Четете още

Избор на редактора