Буря събори билборд и уби 8 в Индия

Падане на билборд причини смъртта на осем и рани 55 други във индийската финансова столица Мумбай, съобщи днес местната новинарска агенция Прес Тръст ъф Индия (ПТИ), цитирана от Асошиейтед прес и БТА. Инцидентът се случи по време на гръмотевична буря, придружена от проливен дъжд.

Смята се, че десетки души са попаднали под отломките на рекламното съоржение в предградието Гаткопар, написа мумбайската полиция в „Екс“.

Поне 47 души са били спасени и откарани в болница, каза заместник главният министър на щата Махаращра Девендра Фаднавис. Той допълни, че спасителните операции продължават и че е разпоредено разследване на инцидента.

Мусонният период, който трае между юни и септември, носи по-голямата част от годишните валежи в Южна Азия и причинява проливни дъждове и тежки наводнения в Индия. Валежите са жизненоважни за зависимите от него култури, засадени през мусона, но тези дъждове често са причина за големи щети.

Метеорологичната служба на Индия информира, че в близките часове се очакват гръмотевици, дъждове и ветрове в някои части на Мумбай, предадоха местни медии.

Четете още

Избор на редактора