Българин удуши съкилийник в затвор до Рим

Български затворник удуши с голи ръце италианския си съкилийник в затвора на Витербо, съобщиха медиите на Апенините. Това е град на 80 км. северно от Рим, уточнява 24 часа.

22-годишният Т.К. убил 49-годишния сицилианец Алесандро Салваджо след жестока свада в килията, която делели заедно. Тревогата за случилото се била подадена в 22 часа във вторник. Не е ясно от какво бил породен спорът, завършил с ужасната сцена. Въпреки че охраната на затвора се намесила веднага, медицинска помощ пристигналa, когато вече било твърде късно.  Италианецът починал от задушаване.

Той бил осъден за наркотрафик, но се намирал  в затвора на Витербо заради двугодишна присъда за бягство. Имал съпруга и две деца.

Не са ясни причините за действията на българина, който стиснал с ръцете си шията на съкилийника си до задушаването му. 22-годишният мъж нямал медицински картон с психиатрична експертиза. Според Стефано Анастазия, гарант за затворниците в област Лацио, жертвата и убиецът дори имали много добри отношения преди това.

„В затвора, за жалост, съществуват тежки условия, водещи до човешко страдание, и резултатът понякога са ужасни факти като този. Става въпрос за една трагедия“, коментира Анастазия пред информационната агенция Италия.

Според провинциалния синдикат на затворническата полиция в часа, когато се разиграла трагедията, имало само един надзирател за 4 секции на два етажа с 200 затворници. Според секретаря на синдиката Донато Капече самата затворническа полиция била подложена на огромен стрес по време на работа.

Четете още

Избор на редактора