Българи бедстват без храна, вода и ток в Гърция

Българи бедстват без храна, вода и ток от два дни в гръцкото село Милина, което се намира на полуостров Пелион, разказа пред БНР Силвия Йорданова.

Заедно с трима души тя се намира в къща в населеното място, където няма мрежа и телефонните връзки са невъзможни. Поради липсата на ток повечето от хората вече са с изчерпани батерии на мобилните телефони, разказа Йорданова.

„Вода нямаме от два дена. В момента караме на каквито имаме запаси. Има и други българи около нас. Виждаме коли, пишем си. Няма мобилна мрежа и затова не можем да говорим и нямаме ток, за да си заредим телефоните“, посочи тя.

„Намираме се в село Милина, което се намира на полуостров Пелион, близо до град Волос. Тук беше окото на този ураган – Даниел, който мина“.

„Ние в момента сме четирима българи. В съседна къща на 50 м от нас има още двама. За самото село Милина не знаем, защото ние сме извън него на 2 км. Знаем, че в горни селища има и други наши близки българи малко по-нависоко в планината, но за тях не мога да ви дам никакви подробности“, каза още г-жа Йорданова.

Четете още

Избор на редактора