4.3 C
София
неделя, 27 ноември, 2022

Вандалките на Ван Гог не се признават за виновни

Двете природозащитнички, които вчера заляха с доматена супа “Слънчогледите“ на Винсент ван Гог в Националната галерия в Лондон, не се признаха за виновни днес в съда в Уестминстър по повдигнатите обвинения в нанасяне на щети и нарушаване на обществения ред.

Ана Холанд на 20 години от Нюкасъл и Фиби Пламър на 21 години от лондонския квартал “Ламбет” бяха арестувани, след като изсипаха две консерви с доматена супа върху картината и след това се залепиха за стената под нея.

Самата картина не е засегната, защото е имала защитно стъкло, но има повреда на рамката.

Днес двете активистки на движението JustStopOil не се признаха за виновни по обвиненията за щети възлизащи на около 5 000 паунда.

Трета активистка, 38-годишната Лара Джонсън, също се яви днес в съда по обвинение, че е напръскала със спрей табелата на Скотланд ярд през вчерашния ден на протести на природозащитници в Лондон, но и тя не се призна за виновна.

Всички те бяха пуснати под гаранция при условие, че повече няма да влизат в галерии или музеи и да носят спрей или лепило на обществени места. Иначе делото срещу Холанд и Палмър е насрочено за 13 декември. Джонсън ще се яви в съда на 23 ноемри.

Полицията съобщи, че в петък са били арестувани общо 28 души по време на протестите на JustStopOil и “Бунт срещу унищожението”.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини