Василев: Президентът не е в час

Президентът Румен Радев „не е в час с политическите процеси в страната“, заяви финансовият министър Асен Василев. Той бе помолен да коментира упреците на Радев, че „сглобката си нямат доверие, но са се стиснали здраво в името на оцеляването“.

„Г-н Радев не е в час с политическите процеси в страната. Ако сте наблюдавали последните две седмици, ще видите, че имаше доста голямо напрежение между партиите и всяка партия се бори за нейния електорат и начина, по който вижда движението на страната напред. Единственото общо, което видяхме, е че гледаме към това да имаме една нормална европейска държава в България, а не да гледаме на Изток към Москва“.

Това заяви Асен Василев, който припомни, че на балотажа вчера „Продължаваме промяната – Демократична България“ са отбелязали победи в няколко ключови града, включително и в София. Според него това е ясна заявка, че хората в тези градове искат „да променят досегашния си модел на управление“.

Асен Василев ръководи днес извънредното заседание на кабинета, на което се обсъжда пакетът с промени в данъчните закони. Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел са на посещение в Държавата Израел.

Четете още

Избор на редактора