Василев: Чужди посолства подшушват да работим с ГЕРБ. Няма да стане

„Инструкции от посолства не приемаме, независимо какви са“, заявава вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев пред „Капитал“.

По думите му, на два от коалиционните партньора на „Продължаваме промяната“ е било подшушвано отвън за евентуално взаимодействие между ПП и ГЕРБ на база евроатлантически ценности. „Ние ясно сме заявили нашата позиция там. Това за нас би означавало да върнем цялата политика на шкафчета, кюлчета и всичко, срещу което се борим. Това е невъзможна коалиция“, подчерта Асен Василев.

Асен Василев заявява още, че ако мандатът отиде при БСП или „Демократична България“, те ще предложат управленската програма на „Продължаваме промяната“ и заявиха, че я одобряват и подкрепят. По личното му мнение с ИТН като институция ПП не би влязла в разговори, защото взимали много нелогични решения. „Имаме нулево доверие към това, че биха направили необходимите стъпки за това да се борим с корупцията и България да изпълни  ангажиментите си, свързани с еврото. Ако депутатите могат сами да взимат решения и са готови да подкрепят законодателната програма, това е добре за България и бихме го подкрепили. На никого не му се ходи на избори. Очаква ни много тежка зима и страната има нужда от работещ парламент“, казва още Асен Василев.

Четете още

Избор на редактора