Васил Божков и семейството му с държавна охрана

Васил Божков е със защита от Главна дирекция „Охрана“. Тя му е назначена от днес и е по негово искане, съобщи адвокатът му Георги Гатев след края на 4-часовия разпит.

Разпитът започна във вторник и завърши днес.

Адвокат Гатев не уточни какви са заплахите срещу бизнесмена.

Охраната няма да бъде с него в килията, а вероятно ще го придружава по време на неговите излизания извън нея. До момента не е ясно дали тя ще бъде осигурена от бюрото по защита към Министерството на правосъдието, или от МВР, пише 24 часа.

Семейството на Божков има частна охрана, която продължава да действа. Държавната охрана е допълнителна. Тя ще бъде назначена за семейството също от днес. Разпореждането е на прокурор.

Охраната е поискана от Божков преди време, когато е бил готов да свидетелства по дело за давани подкупи, а днес прокурорът я е уважил.

Адвокат Георги Гатев допусна, че може би ще се наложи нов разпит на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и ПР-а на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

Той не изключи и очни ставки.

В края на януари 2021 г. бизнесменът заяви, че е плащал на бившия премиер Бойко Борисов, тогавашния финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Парите били поискани, за да се промени Законът за хазарта у нас, така че да облагодетелства хазартния бизнес на Божков.

Четете още

Избор на редактора