Васко Кръпката ще пее днес в Киев за победата на Украйна

Васко Кръпката ще изнесе днес концерт в Киев, съобщаава той в своя Фейсбук профил. Певецът уточни, че е „по покана на една международна хуманитарна мисия, с българско участие“.

„С китара в ръка ще се опитам да повдигна духа на хората, които работят там за мир и победа на доброто срещу злото.

Ще посвиря в Киев, където с българската част на тази мисия ще посрещнем 1 март, като предвестник на пролетта и надеждата за скорошна победа над болшевишкия напоен с кръв мракобес!“, написа блусменът.

Васко не разкрива повече подробности, но той съобщи за намерението си да свири в Украйна и на демонстрацията на 24 февруари, когато заедно с още хиляди софиянци излезе на жълтите павета в знак на протест срещу продължаващата вече година руска инвазия.

Авторът на шлагерите „Комунизмът си отива“, „Кучето на крайния квартал“ и „Нека бъде светлина“ е един от най-активните привърженици на украинската кауза сред колегите си. Месец след началото на войната – на 27 март 2022 г., с помощта на Захари Карабашлиев той организира концерт на площад „Княз Александър I“ под наслов „С вас сме“.

Освен „Подуене блус бенд“ и самия Васко, на сцената тогава излязоха Иван Лечев, Валди Тотев, Джендема, „Монолит“, Стефан Вълдобрев, както и украински музиканти. Инициативата подкрепиха и писателите Георги Господинов, Теодора Димова, Иван Ланджев.

Още по темата

Избор на редактора