6.7 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Вежди Рашидов съди министър Минеков за обидата “мултак”

Новият председател на Народното събрание съди служебния министър Велислав Минеков за думата “мултак”, обяви Вежди Рашидов по бТВ.

“Да, търся правдата от съда. И така трябва да е с всеки, който тиражира неистини. За “мултак” също го съдя, защото той го тиражира”, обясни Рашидов. Само преди няколко месеца – през април, той осъди Минеков за обида.

Парламентарният шеф обясни и отношенията си с Илия Павлов. “Не съм работил и една секунда в “Мултигруп”. Познавам от социализма Илия Павлов и никога не ми е направил нищо лошо.

Малко хора знаят, че той работеше в Министерството на културата, в студия “Време”. Оттам го познавам. Той за нищо не е съден, а аз от приятели не се отказвам”, каза Рашидов.

Той получил над 400 обаждания и есемеси от приятели и колеги, които го насърчавали да се съгласи да е председател на 48-ото Народно събрание. Съпругата му д-р Снежа Бахарова също му казала: “Добре стоиш, ще се справиш”.

На въпрос дали ще слуша Бойко Борисов, Рашидов обясни, че най-лесно се работи с него. “Тази мантра, че е диктаторът, не е истина. Той е сговорчив човек, отворен към диалог.

Не виждам какво значи да слушам Бойко Борисов. Ще слушам гласа на хората и ще го напомням непрекъснато на депутатите.”

Той се видял с Борисов, който го поздравил, казал му, че се справя добре и стои достолепно.

Аз съм горд човек, ако не мога да се справя, ще се оттегля, заяви Рашидов. Трябвало му само малко време, за да навлезе в процедурните правила.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини