Везенков подкрепи Коледния бал на Община Тунджа

Спортен екип на баскетболиста Александър Везенков и боксови ръкавици на Даниел Асенов – Тайсъна са част от предметите, които ще бъдат продадени на търг по време на Коледния благотворителен бал на Община Тунджа тази вечер, каза за БТА кметът на общината Станчо Ставрев.

Сред експонатите има още уникални кукерски маски, картини и предмети на изкуството. В търга ще участва и бутилка от първото в света сертифицирано витализирано вино, отлежавало под звуците на творби на Бетовен. Виното е производство на бутиковата изба „Балар“ в тунджанското село Скалица, каза още кметът.

По думите му интересът към тазгодишното издание на Коледния благотворителен бал е огромен и няколко пъти се е налагало да се допечатват покани. Кметът Ставрев изказа благодарност в аванс към цялата местна общност, бизнеса и всички, които са съпричастни към най-мащабната благотворителна инициатива в общината.

Коледният благотворителен бал, организиран от Община Тунджа, ще се състои за 15-и път. Близо 600 000 лева е събраната сума от предходните издания на инициативата. Средствата отиват за подпомагане на талантливи ученици и студенти от общината, както и за лечението на деца и младежи.

Четете още

Избор на редактора