Верстапен си намери майстора в Маями

Ландо Норис с Макларън спечели първата си победа във Формула 1 в Маями с късмет.
Той стартира пети и при боксовете излезе начело преди да смени гуми, когато Кевин Магнусен и Логан Сарджънт се удариха, което извади колата на сигурността начело на колоната.
Норис получи възможност за много по-бърз бокс спрямо съперниците си, като до началото на спиранията в бокса начело беше стартиралият от полпозишън Макс Верстапен, който беше преследван от Оскар Пиастри с другата кола на Макларън.
След колата на сигурността и смяната на средно твърдите гуми с твърди за лидерите, Норис отби атаката на Верстапен при рестарта, след което започна да трупа аванс пред световния шампион.
Разликата между тях растеше сравнително бавно, но Норис я увеличаваше с постоянство – от 1,5 секунди малко след рестарта до 6,6 секунди в последните турове. На около 2 секунди зад Верстапен вървеше Шарл Льоклер, който се класира трети и допълни подиума.
Световният шампион се оплака по радиото, че има проблеми с твърдите гуми, колата му не иска да завива и нито веднъж той не успя да отговори на темпото на Норис в последната третина на състезанието. Това е първа победа за Макларън от  2011, съобщава БНР.

Четете още

Избор на редактора