Терор край Москва: 40 убити в концертна зала

Най-малко петима въоръжени мъже, облечени в камуфлажни дрехи, откриха огън с автоматични оръжия по хора в концертна зала „Крокус Сити Хол“ край Москва, оставяйки убити и ранени, показват видеозаписи от мястото на инцидента, съобщи Ройтерс.

40 души са убити и над 100 са ранени по предварителни данни в резултат на терористичната атака, съобщи Централният оперативен център на ФСБ.

Руски медии първоначално съобщиха за взрив, за стрелба с автоматично оръжие и за пожар в голямата концертна зала по време на концерт на руската рок група „Пикник“.

В концертната зала, намираща се в голям търговски комплекс в Подмосковието, има хиляди места. Не е ясно колко зрители е имало в залата.

Най-малко петима са били нападателите, открили огън с автомати по време на концерта. Руски медии казаха, че те са били в камуфлажни облекла.

Една трета от залата е в пламъци. Хеликоптери участват в гасенето на пожара. Десетки линейки, полиция, националната гвардия, специални сили, бяха изпратени в зоната.

Покривът на сградата, в която се намира концертната зала, може да рухне, според сведения в социални мрежи.

Смята се, че в горящата сграда може да има около 100 души, предаде ДПА.

По-рано беше съобщено за около 100 евакуирани през подземията на залата. Съобщаваше се и за хора, намиращи се на покрива на сградата.

 

Четете още

Избор на редактора