Виртуозът на китарата Стив Вай ще свири в София през април

Един от най-великите виртуози на китарата – Стив Вай, идва в България. Той и неговата група включиха страната ни в европейското си турне „Inviolate Tour“ и ще свирят в София на 25 април в зала 3 на НДК. Вълнуващата информация дойде по-рано днес, след като от мениджмънта на Вай обявиха турнето му из Европа.

То ще започне на 24 март от Лисабон и ще премине през Испания, Италия, Германия, Унгария, Хърватия, Словакия, Сърбия, България, Турция, Гърция, Румъния, Чехия, Полша, Латвия и Естония. Последният концерт от турнето ще бъде на 7 май в Хелзинки.

Ето какво казва Стив Вай за предстоящото турне: „Първата част на турнето „Inviolate“ в Северна Америка премина изключително! Аз и групата сме в отлична форма, по-добра от всякога! Вълнувам се, че най-накрая ще донеса китарата Hydra в Европа. Очаквам с нетърпение концертите, за да представя и албума си „Inviolate“, който се приема чудесно от публиката и пресата. Нямам търпение да го представя и в Европа.“

Албумът „Inviolate“ бе представен миналата година, а официалното видео към песента „Teeth of the Hydra“ вече е гледано над 5,4 милиона пъти. Китарата Hydra се отличава с това, че има три грифа и множество допълнителни функции. Билетите за концерта на Стив Вай в София на 25 април вече са в продажба в мрежата на Eventim.

Четете още

Избор на редактора