Служител на спортното министерство хванат с подкуп

Служител на Министерството на младежта и спорта е задържан за корупция днес по обяд при акция на Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия, съобщи БНТ, позовавайки се на свои източници.

От Софийска градска прокуратура потвърдиха за ареста и обявиха, че по случая е образувано досъдебно производство след сигнал за подкуп, подаден в Комисията за противодействие на корупцията.

Арестуваният е работил в Дирекция „Финансиране“ на министерството. Той е задържан със сумата от 62 000 лв.

Задържаното лице е на експертна длъжност в дирекция на ММС и няма никакви ръководни функции, се казва в официална позиция на Министерството на младежта и спорта по повод задържания служител с подкуп.

Според сигнала подкупът е поискан от шеф на спортна федерация с цел да се допусне финансиране от 1,2 млн. лв. за организация на Европейско първенство и да не се препятства бъдещо финансиране на федерацията.

По информация БНТ става въпрос за Българската федерация по вдигане на тежести. От прокуратурата не потвърдиха, но и не отрекоха това.

За момента служителят на спортното министерство е задържан за 24 часа. Извършват се огледи на място, претърсвания и разпити на свидетели.

Възможно е да бъдат задържани още лица.

В понеделник разследващите ще представят повече подробности по казуса.

Четете още

Избор на редактора