Военен прокурор, близък до Гешев, е шетал след катастрофата на Семерджиев

Военен прокурор е пристигнал веднага след полицията на мястото на тежката катастрофа на булевард „Черни връх“ в София, предизвикана от Георги Семерджиев. Това заяви в студиото на „Събуди се” по Нова ТВ криминалистът Иван Савов. Според него има разминавания в информацията по случая.

„Първи на мястото на произшествието са пристигнали униформени служители от едно специализирано подразделение в София, които са запазили местопроизшествието и са извършили първите рутинни действия по обезопасяването на района. Интересно е кой е дошъл след тях – един човек с бял костюм. Един военен прокурор. Този човек се появява, влиза в оградения периметър, легитимира се като магистрат и започва да говори по телефона, да оглежда, да обикаля останките от автомобила и телата на загиналите момичета”, разказа Савов.

„Моята хипотеза е, че някой го е изпратил там да види какво се случва. И тук вече нещата излизат извън МВР. Въпросът е дали въпросното лице Семерджиев (причинителят на смъртоносната катастрофа, б.р.) не е свързан с по-високите етажи на властта. Този военен прокуророр е Адалберт Кръстев и е приближен до главния прокурор. Всички го знаят“, подчерта криминалистът.

По думите му униформените служители нямат право да спират магистрата. „Той има правото да се намесва в рамките на произшествието. Едва след това пристига автомобил от 4-то районно, управляван от Мирослав – приятеля на Симона Радева. След това пристига и самата Симона. Тя е била цивилна, с личния си автомобил и стои там около 40 минути. Интересно е, че униформените от районното там не са ѝ попречили. Тя си говори с тях и след това си тръгва”, поясни Иван Савов.

Четете още

Избор на редактора