Всички 72 души от самолета са загинали, пилотът спасил града

Всички 72 души на борда на разбилия се днес в Непал пътнически самолет са загинали, предаде ТАСС, като се позова на авиокомпания „Йети еърлайнс“. Пилотът е спасил града, като забил вече горящия самолет в дефилето извън него.

„Всички са загинали – 68 пътници и четирима членове на екипажа“, каза за агенцията представител на непалския въздушен превозвач.

Предишните данни бяха за 68 жертви.

Самолетът на „Йети еърлайнс“, изпълнявал полет от столицата Катманду до Покхара, със 72 души на борда се разби малко преди да кацне на новото летище на туристическия град. Това е най-смъртоносната самолетна катастрофа в Непал от три десетилетия.

Причината за трагедията се изяснява. Метеорологичните условия в района са били добри.

Пътниците на борда са били 53 непалци и 15 чужденци – петима индийци, четирима руснаци, двама южнокорейци и по един австралиец, аржентинец, ирландец и французин.

Появиха се и нови подробности за трагедията. Причината може да е техническа неизправност, съобщи местното издание MyRepublica, позовавайки се на представител на Службата за гражданска авиация.

„Нямаше проблеми с времето, получена е предварителна информация, че самолетът се е разбил по технически причини. Получена е информация, че е видян пламък в самолета, когато е бил още във въздуха“, каза служителят Гянендра Бхол, цитиран от АФП.

Отделно пилотите са спасили Похкара, като не са позволили авариралият вече самолет да падне върху града или летището.

Те са се опитали да го отведат от летището и града, съобщава Online Khabar, позовавайки се на очевидци. „Минута по-късно самолетът можеше да се разбие в старото летище в Покхара, което е толкова близо до пазара Рамгат“, каза един от източниците. Местните предполагат, че пилотът е насочил самолета в дефилето на река Сети в опит да спаси града.

 

РЕКЛАМАspot_img