Вторият по богатство в света се отказа от частния си самолет, следят го

Свръхбогатите хора обичат да се наслаждават на удобството да пътуват бързо до всяка точка на света, без да трябва да търпят около себе си други хора.

Постигат го с частните си самолети. Проблемът е, че живеем във времена, в които природозащитници започват да повдигат въпроси за вредите, които въздухоплаването нанася на света. Като следствие на това собствениците на частни самолети биват гледани под лупа – къде летят, колко често, какви въглеродни емисии оставят след себе си, пише Webcafe.

Бернар Арно е главен изпълнителен директор на бранда за луксозни стоки LVMH, собственици на Louis Vuitton например, а по някаква случайност е и вторият най-богат човек в света в момента на писане на статията.

Индексът на милиардерите, поддържан от Bloomberg, показва, че Арно води пред Джеф Безос, основателя на Amazon, макар и двамата да разполагат със 137 милиарда долара.

Французинът е един от богаташите, срещу които в Twitter се сипят критики за редовната употреба на частни самолети. Френски профили в социалната мрежа са специално посветени на това чрез публично достъпна информация да следят самолета на Арно (и на други богати личности).

Стига се дотам през лятото да се появят предложения от някои френски политици за евентуална забрана или допълнително данъчно облагане върху частните самолети.

Всичко това очевидно е накарало втория най-богат човек в света да предприеме мерки, за да спре следенето си. Акаунтът laviobernard („Самолетът на Бернар“) през септември съобщи, че регистрацията на личния самолет на Арно е била прекратена във Франция в началото на същия месец.

Четете още

Избор на редактора