Вулгарно, по борисовски. Нексо не пълни чекмеджета с държавни пари

Чудно, че и интелигентни хора го правят.
Запалянковци на една или друга партия ехидничат сега – ааа, видите ли ги тия от ДБ, милиарди, картини, имоти, каква промяна, тия са по-лоши от ГЕРБ и т. н.
Само че и средно образован човек може да си даде сметка, че това са измислени обвинения за очерняне.
Бизнесът на Нексо е извън България. Това не са строителни фирми, получавали пари от държавния бюджет да строят магистрали.
Това не е и КТБ, натъпкана с държавни пари и раздавала после кредити на кухи фирми да издържа вестници, телевизии, да пълни чекмеджета и т. н.
А прокуратурата едва ли ще намери кошаревски свидетел в България да каже, че от Нексо са му взели парите. Да обещаеш 30% доходност още не е престъпление. Регулациите на сделките с криптовалути в цял свят са проблем, няма още установени правила, доходност има с големи проценти, има и загуби.
Но, да приемем, че криптобанката Нексо е престъпление. Само че какво е общото с ДБ? Няколко служители направили дарения на ДБ? И какво от това, ДБ няма причини да върне тези дарения към онзи момент, освен това ДБ не е на власт, че да даде нещо държавни поръчки на Нексо.
Да видим как прокуратурата ще доказва престъпления.
И при тези обстоятелства, ясни и за средно интелигентен човек, да обвиняваш ДБ в корупция е злонамерена спекулация и чиста партийна партизанщина. За какви ли не техни кусури може да си говорим, но да пишеш тук, че са откраднали 100 млрд. долара е вулгарна бойкоборисова лъжа.
РЕКЛАМАspot_img