Вход свободен във военния музей за Деня на бащата

Днес от 10.00 до 17.00 часа, в Националния военноисторически музей ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между бащите и децата, съобщиха от район „Оборище“.

По традиция в началото на лятото НВИМ организира най-големия детски празник, в който всичко е безплатно.

Предвидени са различни активности – програмиране на роботи, рисуване върху вода, симулатор на състезателен автомобил, уред за канадска борба, много спортни игри, дженга, впечатляващи химични експерименти, обработване на метал, VR разходка, игри с награди и ателие с естествени материали. В този ден за децата всичко ще е позволено – ще скачат на огромен матрак, сами ще майсторят фигури от дърво и модели на градове, ще се състезават, дори ще се снимат с любими анимационни герои.

Децата ще имат възможност да влязат в ролята на смел войник, пожарникар или полицай. В атракцията „Експонатите оживяват“, която ще се реализира при подходящи метеорологични условия, всички желаещи ще могат да разгледат отвътре кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на Музея – вертолет Ми-8 и ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“, а децата ще могат да си направят снимка за спомен, качени на мотоциклет, използван в миналото от Българската армия.

Малчуганите ще могат да се състезават и в решаването на военна кръстословица, а лятна читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива. Любителите на природата ще изживеят вълнуващи емоции в скаутски лагер, а най-артистичните ще могат да се включат и в интерактивен детски театър, допълват от районната администрация.

Четете още

Избор на редактора