Във Велико Търново палят свещи за победата на ГЕРБ

„Ако на тези избори не победим и не направим правителство, няма смисъл на следващи да минаваме и да правим агитации“, каза Бойко Борисов пред симпатизанти във Велико Търново. Кметът Даниел Панов пък призова след края на събитието всеки да иде на църква и да запали свещ за победата на ГЕРБ.

Борисов обясни, че по времето на управлението му са били построени църкви и храмове в областта, както и че в основата на програмата на ГЕРБ е да държат най-ниските данъци в Европейския съюз.

Обясни и че АМ „Хемус“ вече е щяла да стига до Велико Търново, ако ГЕРБ е управлявала, но сега международният път минавал през града.

„Санирането – 32 блока направихме. Безплатно. Най-добрата социална политика. Няма по-добра от тази. 62 блока чакат и ще чакат още дълго, а за две години щяхме да сме направили поне още 20 от тях“, обясни още партийният лидер.

Той се възмути още и че 2 години страната ни няма план за възстановяване и попита „Представяте ли си Томислав Дончев да не ви направи план за възстановяване?“. Добави и че всъщност партията му е била оставила готов такъв.

„Спасява ни оръжейната промишленост, която за 5-6 млрд. изнася оръжие за Украйна и че изнасяме скъп ток. Само че има една малка подробност – те го изнасят, но държавата им възстановява ДДС-то и така затъва“, обясни още той.

Борисов заяви, че при първата мигрантска криза България е била похвалена в Европейския съюз за начина, по който се справя, и че заради това е получила повече пари от съюза.

„Ако Господ не е българин, няма да се измъкнем този път!“, предупреди Борисов и се пошегува накрая: „За да дойдете на партийно събрание в неделя на обяд или много ни обичате, или много ви е страх. Но щом пляскате, значи е от любов!“. И се изви опашка от желаещи да се снимат с него.

В събитието участва и кметът на старата столица Даниел Панов, който изреди инвестициите в града, направени по времето на управлението на партията на Борисов и обясни, че предстои изграждането и на нова детска градина.

Още по темата

Избор на редактора