Възраждане вадят със закон на показ чуждите агенти

От „Възраждане” предлагат закон за чуждестранните агенти, чиято цел е да освети финансирането на медиите и тяхната собственост.

На трибунка в сградата на парламента лидерът на партията Костадин Костадинов обясни, че целта на предлагания от тях законопроект е да наложат законов ред, който да доведе до осветляване на чуждите агенти.

Те целят прозрачност както на собствеността на медиите, така и за финансиране на обществени организации, партии, фондации, граждански сдружения и всичко останало.

„Имаме нужда от яснота по този въпрос и смятаме, че с нашия законопроект това ще се случи. Надяваме се да не се случи това, което стана в Грузия – излязоха точно американските агенти да протестират. По този начин те самите се осветляват”, каза Костадинов.

„В обществото валят обвиненията за това, че някоя партия, фондация, медия или обществена организация прокарва чужди интереси срещу заплащане.

Крайно време е да стъпим на основата, която ни дава ЕК. В момента тя започва процедура по приемането на директива, която да регламентира работата на чуждите агенти в Европейския парламент”, каза лидерът на партията.

Четете още

Избор на редактора