Възраждане и ИТН жалят в съда промените в Конституцията

Жалбата до Конституционния съд на „Възраждане“ и „Има такъв народ“ (ИТН) срещу промените в Конституцията вече е подписана. Това съобщи лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в Народното събрание в съвместно изявление с председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов по повод общата жалба на двете партии срещу промените в Конституцията.

Договорихме се в първия работен ден на новата сесия на Народното събрание да подпишем жалбата срещу промените в Конституцията и съответно да я внесем в Конституционния съд – жалбата вече е подписана, каза Костадинов.

Той подчерта, че в жалбата има 40 страници аргументация по абсолютно всяка една от точките, по която Конституцията беше променена от това Народно събрание.

Още, когато тази сглобка заяви, че смята да „пипа“ Конституцията, казахме, че това е лоша идея и ще я атакуваме в съда, припомни Тошко Йорданов от ИТН. „Атакуваме всяко едно нещо, което предложиха, защото те за цялостно творчество получиха огромна двойка“, коментира той.

Йорданов изтъкна, че това мнение за промените в Конституцията е не само на двете парламентарни групи, а и на всички професионални гилдии в областта на правото. „Може би за първи път две партии работиха паралелно и едновременно“, посочи Тошко Йорданов и обясни, че екипите на ИТН и „Възраждане“ са имали отделни виждания по конкретните промени в Конституцията, които са били обединени.

Четете още

Избор на редактора