Плевен ще влиза в Гинес с най-дългото послание за мир

Плевен е първата община, която се включва в проект за създаване на най-дългото послание за мир на планетата. Това съобщиха за БТА от Лайънс клуб „Огледало“ – Плевен, които стартират тази идея заедно с Лайънс клуб „Дунавски братя“ и Лео клуб „Олимпиец“.

Днес, 15 май, когато е празникът на Плевен, от 11:00 часа пред Центъра за работа с деца ще бъдат разположени винилови платна, на които всеки плевенчанин или гост на града, ще може да напише своето послание за мир. Покана е отправена за подкрепа и участие с лично послание към кмета д-р Валентин Христов и председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански.

Целта на създателите на проекта е плакатът с послания да достигне поне 4 километра не по-късно от края на 2025 г. и да кандидатства за „Рекордите на Гинес“. Части от винила ще бъдат изпратени до детски градини, училища, общински и областни администрации, фирми и компании в цялата страна. По този начин всяко дете и всеки възрастен ще може да участват в „Рекордите на Гинес“ със своето обръщение или рисунка на тема мир.

От Лайънс клуб „Огледало“ – Плевен апелират всички общественици, културни общности, представители на бизнеса, на правителствени и неправителствени институции да подкрепят инициативата чрез дарения или да заявят участие в инициативата като партньори на e-mail: lkogledalo@gmail.com

След приключване на проекта части от общото послание за мир ще бъде изпратено до Лайънс Интернешънъл, до Народното събрание, до ООН, както и до Европейския парламент.

Четете още

Избор на редактора