В Сатирата отварят Клуб на пороците

В Сатирата отварят „Клуб на пороците“. Това е най-новото заглавие в афиша на театъра, премиерата е на 13 януари. Авторът и режисьор Николай Гундеров е победител в конкурса на театъра за стендъп комедия, уточнява БТА.

Сценографията е на Мартина Варийска, а музикалното оформление – на Мартин Каров. Участва актьорът Александър Валериев, за когото специално е писан този текст. Драматург е Михаил Тазев.

Даровит артист, но лиричен циник и въодушевяващ неудачник губи желанието си за живот като запазва чувството си за хумор, защото обратното е по-опасно. След дълги опити да превърне пороците си в добродетели, открива място, в което няма забранителна линия за всякакви удоволствия.

„Какво би се случило, ако запазим духа, въпреки отсъствието на тялото? А обратното? Ако и вие станете посетители на този „Клуб на пороците” ще получите меню, в което смехът е с най-много калории, а на мястото на всяка забавна история идва друга. Стендъп без хранителни добавки и оцветители. Консумирайте с удоволствие и без мярка“, коментира Николай Гундеров.

„Това е пиеса за един добър млад актьор, който има голям комичен талант и навсякъде печели публиката. Това е разказ за актьор, който сменя своето поприще с друго, което му е много чуждо, но остава талантлив и запазва човека в себе си. Това е история и за театъра и за човешките отношения. Това не е пиеса за осмиване на пороците, а за оплакване на добродетелите. Защото живеем във време, в което истинските добродетели са потиснати, а пороците са извисени“, разказва авторът.

Четете още

Избор на редактора