Бивш депутат проговори след убийството на Пейо

„Аз съм биологичният баща – уверен съм на 100% – на 4-месечното бебе, което Габриела роди. Това беше ясно и на Пейо“. Това заяви в студиото на bTV бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков.

Габриела Славова и убитият по жесток начин Пейо Пеев сключват брак 3 седмици преди тя да роди второто си дете – 4-месечният сега Кристиян. По думите на Минков и адвоката му Пламен Борисов причината за този брачен съюз е Велико да не припознае юридически сина си, а за Пеев – да вижда по-често 6-годишното си дете, което Гариела не му давала да вижда „по странни причини“. „Достъпът на Пейо до детето му е ограничаван системно по гаден начин за него и детето“, обясняват Минков и авдокатът.

Пред Велико Габриела твърдяла, че няма връзка с Пейо. Въпреки това изненадващо сключили брак, разказа бившият депутат пък пред Нова телевизия.

По думите на Минков двамата с Пеев конфликт не са имали. Жертвата е бил съгласен, че имената на биологичните бащи трябва да присъстват в актовете за раждане. Велико и Пейо се срещнали седмица след раждането на сина на Минков.

Последно Минков среща Габриела и майка ѝ на коледно парти, като успява отдалеч да види и сина си. На този етап не знае къде се намират и двете деца на Габриела, второто, от които е негово. Опитал да говори с нея. Тя отправила заплахи срещу него да не доближава нито тях, нито нея. В противен случай, ще се свърже с полиция.

Двамата са имали „добра връзка“ до средата на бременността на Габриела. След това отношенията им се влошават. Той не знае каква е причината за това, но предполага, че причината е намесата на майката на Габриела Красимира Трифонова.

„Прекарал съм десетки часове с моята психоложка, в които сме коментирали десетки подробности“, каза Минков.

6-годишното дете, което е на Пейо, когато се е родило, се е случило нещо подобно – тя прекратява връзката, ражда тайно и не му позволява да вижда дъщеря си, разказа Минков пред Нова телевизия. В началото на януари Пейо му споделил в чат, че предполага, че го тровят и не се чувства добре. Бе убеден, че не е настинка или грип, а че е наркотик или някакво друго вещество, категоричен бе Минков пред Нова телевизия. Повод за разговора между двамата било делото за биологичното бащинство на Кристиян, което води бившият депутат от „Продължаваме промяната“.

Самият Велико Минков също получавал заплашителни съобщения от Габриела месеци преди убийството на Пеев. „Завистта е стиснала гърлото ти и не получаваш кислород“, писала му тя.

„Не мога да коментирам“, лаконичен бе той, запитан как се е стигнало до убийството. Не искам да мисля тези неща  как е станало, искам да съм със сина ми, добави той.

ДНК резултатите от тестовете за бащинство излизат за 3-4 дни. „Но законодателството не е адекватно за тези нужди“, обясни адв. Борисов.

Минков и други жертви на подобен тип казуси бащи са се организирали да искат от законодателните органи да предотвратят подобни казуси. Политикът се възползвал от поправка в Семейния кодекс от 2009 г., която му дава право да се бори за бащинството. Въпреки това детето му се води с баща Пейо Пеев, защото презумпцията е, че съпругът на майката е баща, разясни адвокат Борисов.

Велико Минков е ИТ специалист от 12 години. За кратко е депутат в 47-я парламент от листата на „Продължаваме промяната“, както и самата Габриела Славова. Тогава двамата поддържат комуникация, но нямат политически допирни точки.

Четете още

Избор на редактора