Габриел категорична: Няма да подпиша меморандума

Няма да подпиша т.нар. меморандум. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на пресконференция в сградата на ведомството.

Достатъчно дълго слушах коя е подходящата позиция за Мария Габриел и как трябва да се случат нещата, каза външният министър.

„От така предложения документ и за най-големия лаик става ясно, че всички амбициозни цели няма как да бъдат постигнати за 6 месеца. Ако беше толкова лесно, защо не го заложихме или постигнахме до този момент? Или ще се искат от мен с ясното съзнание, че няма да мога да изпълня тези задачи?“, попита Габриел.

„Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) предложи вчера на ГЕРБ-СДС меморандум за управление, в който е записано, че ако постигането на разбирателство се окаже невъзможно, страните се договарят заедно с изборите за европейски парламент да се проведат и предсрочни парламентарни избори.

Незряло и неприемливо, изборите „две в едно“ са абсолютно логичен завършек, коментира меморандума днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, а отворена позиция, за да стигнем до разбирателство, каза по-късно Кирил Петков от ПП-ДБ.

Четете още

Избор на редактора