Габриел твърди, че се водят разговори за кабинет

Към момента се водят разговори. Смятам, че трябва да направим всичко възможно България да не се окаже в ситуация на нови избори. Всички заедно трябва да върнем диалога и разума, заяви в „Панорама“ номинираната от ГЕРБ – СДС за премиер Мария Габриел.

Тя отказа да даде повече информация за водените разговори, но добави, че „докато всичко не е договорено, нищо не е договорено“.

Моя ход аз го направих, когато върнах мандата изпълнен при президента. И дадох шанс преговорите да продължат до последния момент. По Конституция съставът на правителството става ясен и се гласува, когато вече е в Народното събрание. Съжалявам, ако някой се е почувствал засегнат от това, което се случва, каза номинираната за премиер.

Министрите, които сега искат да се оттеглят, са поели ангажимент за 18-месечен период, заяви Габриел.

Тя твърди, че към 15 март между ГЕРБ и ПП-ДБ не е постигнато съгласие само за два министерски поста – на отбраната и на енергетиката.

Не искам лично извинение от Асен Василев. Искам извинение за всички онези жени, майки, професионалисти, които отговорно заемат високи позиции. Извинение за това, че в едно правителство и един екип уважението между мъжете и жените е принцип, от който няма да отстъпя, каза още Мария Габриел.

Четете още

Избор на редактора