Габриел: Трябва ни още малко време за преговори

Преговорите продължават, преговорите текат, отбеляза след консултациите при президента Румен Радев вицепремиерът в оставка Мария Габриел, която заедно с Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян отидоха на днешната среща на „Донкудокв“ 2. Два два дни – събота и неделя, техният преговорен екип имаха разговори с ПП-ДБ за бъдещото управление на страната, припомня БНР.

„Имаме нужда от още малко време за преговори. Благодарна съм на конструктивния тон, в който те протекоха през последните два дни“, посочи тя.

„Важно е да си дадем шанс тези преговори да продължат. Не сте ме чули да говоря за червени линии. Много ясно носене на отговорност е водещ принцип“, отбеляза Габриел.

По-рано днес при президента тя каза:

„Вярвам, че сте видели, че за мен от самото начало е много важно да има диалог. Да се казват добрите, да се казват и критичните неща. И в този дух ще споделим с вас как протичат разговорите. За нас това, което е важно, е да не губим от поглед интереса на България. Ние има нужда от стабилност и спокойствие, но то трябва да е на принципна основа, да стъпва на фундаментални принципи и ценности. Заради това и за нас е важно да споделим с вас как протичат тези разговори“.

За днес са предвидени разговори на президента Румен Ряадев и с ПП-ДБ, както и с ДПС. Утре консултациите ще продължат с партиите от опозицията – „Възраждане“, БСП и ИТН.

Четете още

Избор на редактора