Габрово: Make Карнавал, not war

Карнавалът в Габрово тази година ще е под мотото „Make КАРНАВАЛ, not war“, съобщиха от Община Габрово.

Програмата ще започне на 17 май – Денят на Габрово, с молебен за благополучие в храм „Успение на Пресвета Богородица“, по-късно ще бъде издигнато знамето на града на площад „Възраждане“. На обед Оркестър „Габрово“ ще изнесе концерт в градската градина „Глинени гърнета“, по-късно е церемонията по награждаване на децата на Габрово с постижение – „Дарования и постижения“. В Художествена галерия „Христо Цокев“ ще бъде представена художествената изложба, посветена на Празника на Габрово. Вечерта на площад „Възраждане“ Васил Петров, Живко Петров, Радослав Славчев и Димитър Семов ще изнесат концерт под надслов „The best of Vassil Petrov“, последната изява за Деня на Габрово е концерт на RDMK.

На 18 май първата проява от програмата е „Национален карнавал ревю на котки – Розмари Казасова“ в Спортна зала „Орловец“, по-късно е детското шествие „Карнавална уличка на чудесата“ на улица „Радецка“, а след него е и Детският мини карнавал в Градинката с мечката.

Карнавалното шествие е насрочено за 18:00 ч. и ще бъде по традиционния маршрут в центъра на Габрово. На сцената ще излязат FolkustiX, 100 Кила, Dolapdere Big Gang и DJ MC Камен, ще има и шоу с фойерверки.

На 19 май в градската градина „Глинени гърнета“ ще се състои Пътуващият фестивал „Лятно театро за всички“, а вечерта на площад „Възраждане“ концерт ще изнесе група Молец.

От местната администрация припомнят, че все още тече конкурсът за карнавална картина, който е с общ награден фонд от 10 000 лева. За него може да получите повече информация тук.

БТА припомня, че на 11.11 в 11:11 ч. бе обявено мотото на Габровския Карнавал за 2024-та година. Организаторите от Община Габрово са се спрели на слогана “Make Карнавал, not war”. По думите им след като Габрово е столица на хумора и сатирата, градът може да стане и столица на мира.

Четете още

Избор на редактора