Гаф с изтощени батерии прекъсна концерта на Лили

Неволен технически гаф се превърна в повод Лили Иванова да направи своеобразно обяснение в любов към своята публика. На 15 и 16 декември най-голямото име в българската поп музика пее в Националния дворец на културата в София.

В първата вечер, след една от песните, се оказа, че Лили няма звук в слушалката, а причината бе изтощен заряд. „Няма ли качествени български батерии? Трябва ли всичко да е от Китай?“, попита с усмивка тя, след което се обърна към изпълнената с почитатели до краен предел зала 1: „И да знаете – вие сте най-силната батерия!“.

Началото на вечерта бе поставено с мелодията от първия голям хит на Лили Иванова – „Събота вечер“, записан преди точно 60 години (1963), след което тя запя „Студ“. „Ще трябва луд огромен огън да изгорим в студенината“,  се казва в песента по стиховете на Дамян Дамянов от албума „Тежка сватба“ (1989). И с тези думи тя успя да стопли и сплоти четири хиляди души, още в първите минути след излизането й на сцената.

За мен и моите музиканти този концерт е един голям празник, каза Лили Иванова. Последваха още 15 песни от различни периоди. От по-новите прозвуча само „Чуй душата ми“ (2021), но за сметка на това, Лили Иванова представи съвсем нова песен по музика на Огнян Енев.

Четете още

Избор на редактора