Заверата срещу кабинета заработила още през март

Още през март Бойко Борисов и Слави Трифонов са се договорили да свалят кабинета на Кирил Петков. Това разкри ген. Атанас Атанасов от ДБ пред БНТ.

„Бях информиран от мой близък с добри позиции в бизнеса. Той още март месец дойде и ми каза „правителството си отива, защото ИТН и Борисов са се разбрали“. Нямаше как да го комуникирам публично, защото щеше да е много провокативно. Имахме информация, че се подготвя тази сглобка поради икономически интереси“, заяви съпредседателят на ДБ.

Според него Бойко Борисов и Ахмед Доган пращат държавата на избори с подкрепата на Слави Трифонов. „Тези три лица задкулисно натискат бутоните на тези, които са пратили в парламента. На изборите ще има сблъсък. От едната страна ще бъдат силите на реформаторите, а от другата страна вече са се групирали силите на реставрацията, на бившите управляващи от ГЕРБ и ДПС. Сега се вижда, че са подкпрепяни от Слави Трифонов. Бил съм коалиционен партньор с този човек, но не съм го виждал“, каза още Атанасов. Според него организатор на всичко е ГЕРБ, защото са най-голямата опозиционна сила.

От известно време ГЕРБ и ДПС били в много приповдигнато настроение, щастливи хора във време на толкова проблеми и кризи. Обединявала ги жаждата да управляват.

Депутатът смята още, че излъчването на запис от заседанието на парламентарната група на ДБ изобщо не било случайно. „За 40 минути ГЕРБ свика пресконференция в петък следобед. Хората вече го забравиха, но ГЕРБ използваха това за повод, за да дръпнат шнура“, каза съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

Атанасов призна, че в управлението е имало слабости заради липсата на политически опит в „Продължаваме Помяната“. Като една от грешките посочи, че не е направена сериозна административна реформа.

Четете още

Избор на редактора