ГЕРБ внесе 59 подписа за вот на недоверие

ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента 59 подписа под искане за вот на недоверие към правителството. Това съобщи в Народното събрание председателят на групата Десислава Атанасова.

Още вчера на извънредна пресконференция зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обясни, че вотът е заради „провала на правителството в сферата на публичните финанси и икономическата политика“.

От най-голямата опозиционна сила искат още тази седмица да бъде разгледан законопроектът им, внесен снощи за промени в Изборния кодекс (ИК), свързани с връщането на възможността да се гласува и с хартиена бюлетина в избирателните секции, освен машинния вот.

„Предложили сме тази седмица в Народното събрание да бъде разгледан и законопроектът на БСП за промени в ИК, който някак странно вече два месеца престоява в чекмеджето на председателя на правната комисия от „Продължаваме Промяната“, допълни Десислава Атанасова. За ГЕРБ-СДС било необяснимо как част от една коалиция внася законопроект, а друга част от същата коалиция не допуска разглеждане и обсъждане темата в детайли.

В същото време Станислав Балабанов от ИТН не отговори директно на въпроса дали партията на Слави ще подкрепи вота на недоверие, но обясни, че ИТН „ще направи вичко, за да свали това правителство“. Костадинов от „Възраждане“ пък с апломб увери, че неговите хора ще гласуват „за“ падане на кабинета „Петков“.

Четете още

Избор на редактора