ГЕРБ-СДС ще предложи кабинет на малцинството

Лидерът на партия ГЕРБ и на парламентарната група ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви след разговорите при президента, че те ще поемат отговорността си и вероятно ще предложат правителство на малцинството.

„Носим си отговорността и ще предложим правителство на малцинството“, заяви той след консултациите на „Дондуков“ 2.

Той допълни, че формацията ще предложи премиер от ГЕРБ. Това обаче няма да е той:

„Разбира се, носим си отговорността и най-вероятно ще предложим правителството, след като разговаряме и с другите колеги, и то ще бъде правителство на малцинството. По този начин ще понесем отговорността си за победители на изборите. Единственото, което казах след изборите, че аз съм бил три пъти премиер и мисля, че четвърти мандат е в повече. Ще предложим премиер от ГЕРБ“.

„Изборите свършиха, а всички са в предизборна капания, никой не го интересува стабилността в България. Как да подкрепим например предпоследния? Това ще е крайно нестабилно. Сега, когато Слави Трифонов (ИТН) е предпоследен, иска да доминира. Според мен трябва да се успокоим, имаме 1-2 седмици, изборите са лошо решение. Но да се върнем крачка назад, ако искат да има правителство“, каза още Борисов.

„ГЕРБ като първа политическа сила трябва да има премиер, отбраната и външно министерство. Не сме предопределяли нищо, но ако и затова някой трябва да ни каже кой трябва да бъде, по-добре да отиваме на избори“, заяви Борисов.
Лидерът на ГЕРБ обясни, че очаква подкрепа от всички, които не искат да се отива на нови избори.

Четете още

Избор на редактора