ГЕРБ ще дадат на ДПС и ИТН министри в кабинета си

В рамките на мандата на Мария Габриел от ГЕРБ-СДС ще предоставят на ДПС и „Има такъв народ“ възможността да предложат свои експерти за правителство. Причината е, че двете формации са заявили подкрепа за експертен кабинет, съобщи пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

„Целта е да бъдат намерени наистина най-добрите експерти за всяка позиция, за да изведем България от кризите. В момента текат разговори, които ще продължат до понеделник, включително”, уточни тя.

Петкова бе категорична, че от ГЕРБ-СДС ще изпълнят мандата и Мария Габриел ще представи пред президента състав и структура на Министерски съвет. От партията ще разчитат на подкрепа от „всеки един български народен представител, който милее за България и е достатъчно отговорен”.

Като представител на ГЕРБ Петкова коментира, че приоритетът, свързан със смяната на главния прокурор, е бил третият поред в програмата на Мария Габриел.

„Първият беше разрешаване на политическата криза, а вторият – стабилизиране на публичните финанси”, припомни Петкова.

Тя допълни, че решението за смяната е взето заедно с парламентарната група, но не уточни дали е знаела за този приоритет предварително.

Още по темата

Избор на редактора